ЩОРОКУ СВІТ ВІДЗНАЧАЄ ОСІННЄ ЕКОЛОГІЧНЕ СВЯТО – «ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МІГРУЮЧИХ ПТАХІВ»

09.10.2020 admin НовиниОхорона

Цього року цей День припадає на 10 жовтня та проходить під лозунгом «Птахи єднають світ». “Птахи єднають нас з іншими людьми і нагадують нам, що теперішня криза це також хороша нагода для людства переглянути наші стосунки з природою” – говорить Жак Трувіліс, Генеральний Секретар AEWA (Угода про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів).

Екологічна дата була офіційно проголошена у 2006 році та відтоді стала щорічною міжнародною кампанією з підвищення знань населення про охорону мігруючих птахів та середовища їх проживання. В природних умовах існують складні взаємозв’язки між птахами й рослинами, з одного боку, та між птахами й іншими тваринами – з іншого. Завдяки мігруючим птахам підтримується цілісність природи, її баланс.

Міграція птахів, є одним із індикаторів біорізноманіття, здоров’я екосистеми, змін клімату. Охороняючи їх, ми робимо внесок у збереження біорізноманіття.

Мета заходу – розширення знань про мігруючих птахів, їх місцях проживання та шляхах пересування, важливості ратифікованих міжнародних угод (Конвенція про збереження мігруючих видів диких тварин (CMS) та Угода про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів (AEWA)) у збереженні птахів та середовищ їхнього існування.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест