У ПАМ’ЯТЬ ТИХ, ХТО ГОЛОВУ ПОКЛАВ У БОРОТЬБІ ЗА ВОЛЮ УКРАЇНИ ТА ЇЇ ДЕРЖАВНІСТЬ

18.06.2020 admin Новини

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу 7-1.jpg

Працівники відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля», спільно із партнерами Меморіально-пошукового центру «Доля» Львівської обласної ради, у рамках угоди про співпрацю провели толоку з благоустрою Меморіалу першої української дивізії «Галичина» Української національної армії, що поруч із заповідними ділянками НПП «Північне Поділля» в околицях села Червоне Золочівського району Львівщини.

Під час толоки було викошено трав’яні зарості по усьому периметру Меморіалу та поміж могильними і символічними хрестами. Окрім того було пострижено та відповідним чином сформовано кущові насадження, а також прибрано площадки і сходини, які ведуть до каплички Меморіалу.

Проте, важливим цього літнього дня були не скошені гектари трави, не обрізані кущі та заметені проходи – важливим було те, що фахівці з рекреації НПП «Північне Поділля», разом із пошуковцями підприємства «Доля», помолилися за душі воїнів дивізії, які у липні 1944-го полягли у запеклій боротьбі із більшовицькими зайдами в Бродівському оточені. До речі, заповідні ділянки НПП «Північне Поділля» у фізико-географічному плані розкидані по тих територіях, де спекотним літом 1944 року розташовувалися бойові позиції полків та допоміжних підрозділів дивізії «Галичина». 

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест