Урок під відкритим небом до Всесвітнього дня води.

20.03.2019 admin ЕкоосвітаНовини

18 березня 2019 року екоосвітяни Національного природного парку «Північне Поділля» спільно із учителем географії Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. Тарапатою Н.В. організували та провели урок географії під відкритим небом для учнів 8 класу з нагоди Всесвітнього дня води під назвою «Вода – джерело життя». Захід проходив на березі річки Млинівка, що є лівою притокою річки Золочівка і протікає неподалік школи.
Працівники парку під час заняття розповіли учням про мету відзначення Всесвітнього дня води, зокрема наголосили на тому, що основне завдання цього дня – привернення уваги суспільства та громадськості до екологічних проблем води на планеті та визначення основних дій щодо їх покращення. Окрім того, довідалися про важливі властивості води. Довели, що природну воду з хімічної точки зору не можна назвати чистою, тому що вона містить розчинені речовини, п6ереважно різні солі. Саме тому вода, взята із різних колодязів, має різний смак, колір та запах.
Працівники відділу еколого-освітньої роботи запропонували школярам взяти участь у еко-досліді «Добра вода – погана вода». Мета досліду – визначити, як вода реагує на слова сказані їй. Відтак, було розподілено у двох ємкостях воду і насінину у рівних кількостях. Після чого кожен учень підходив та в одну з них казав «дякую тобі вода», в іншу «ти погана вода». Дослід буде тривати місяць, під час якого учні із вчителем повинні спостерігати, з якої посудини насінина проросте найшвидше.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест