Природоохоронці НПП «Північне Поділля», спільно із громадськими активістами реалізовують проєкт нового туристичного маршруту

16.01.2020 admin НовиниРекреація

Працівники відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля», спільно із громадськими активістами села Вороняки Золочівського району, приступили до реалізації проєкту нового пішого туристичного маршруту із назвою «Стежками Героїв села Вороняки», ідея створення якого виникла кілька років тому.
За своєю сутністю новий туристичний маршрут, як визначено проєктом, буде християнсько-патріотичний та історично-краєзнавчий, а його протяжність складатиме майже 12 кілометрів. Уздовж маршруту є багато різноманітних природніх та рукотворних об’єктів, що можуть бути цікавими для мандрівників усіх вікових категорій. Мандруючи туристичним маршрутом «Стежками Героїв села Вороняки» туристи матимуть нагоду ознайомитися з історією села, його святинями, зокрема пройтися Хресною Дорогою, яку облаштували й ознакували селяни під орудою настоятеля місцевої релігійної громади отця Михайла Смолінського, та побувати у величному сільському храмі на честь Жінок-Мироносець. До речі, Хресна Дорога пролягає із нижньої частини села у верхню, звідкіля відкриваються мальовничі краєвиди на місто Золочів та його околиці, що неабияк милують око мандрівників.
Також на маршруті є пам’ятні знаки на місцях загибелі місцевих вояків УПА, які полягли в нерівних боях із енкаведистами за незалежність України у буремні воєнні та післявоєнні роки та залишки руїн повстанських криївок. Серед природніх об’єктів, що трапляються уздовж маршруту – водні джерела, ставок, просторі луки та охайні лісостани в південних околицях села Вороняки, які є заповідними ділянками НПП «Північне Поділля».
Кінцевим пунктом нового туристичного маршруту визначено урочище Желяско, на лісовій ділянці якого встановилено декілька пам’яток християнського та національного характеру й облаштувано рекреаційну зону. Адже тут періодично відбуваються урочистості з нагоди відзначення християнських та національних свят, в яких беруть участь мешканці села та гості із сусідніх поселень.
На сьогодні на шляху нового туристичного маршруту ще не проведено маркування. Проте, фахівці з туризму НПП «Північне Поділля» допомогли сільським ентузіастам записати GPS-трек маршруту, якого будь-хто із туристів може завантажити на власний ґаджет з інтернет-мережі за посиланням https://www.gpsies.com/mapOnly.do?fileId=yloulfhgmrfjydej&isFullScreenLeave=true&env=gpsies і самостійно здійснити мандрівку по маршруті.


Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест