ПРАЦІВНИКИ НПП «ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ» ПРЕЗЕНТУВАЛИ СВОЮ УСТАНОВУ НА ФЕСТИНАХ «СВІТЛО МАРКІЯНА»

02.08.2021 admin Новини

У неділю, 1 серпня, працівники Національного природного парку «Північне Поділля» взяли участь у народних літературно-мистецьких фестинах «Світло Маркіяна», приурочених до 210 річниці від дня народження будителя національної свідомості українців Галичини отця Маркіяна Шашкевича. Дійство відбулось на Підлисецькій горі Білій (сьогодні гора Маркіяна Шашкевича), що належить до заповідних територій НПП «Північне Поділля».

Розпочалися урочистості з архієрейської Божественної літургії, яку із місцевими священниками відслужив архієпископ Львівський Української греко-католицької церкви митрополит Ігор Возьняк. Після урочистих Богослужінь владика Ігор Возьняк відслужив поминальну панахиду на могилі воїнів Української галицької армії, що поруч із величним меморіальним хрестом, встановленим у пам’ять про отця Маркіяна Шашкевича.

Продовженням урочистого дійства була мистецька програма за участі художніх народних самодіяльних творчих колективів Золочівщини та сусідніх громад.

Під час мистецької програми природоохоронці НПП «Північне Поділля» біля свого стенду проводили презентаційні промоції діяльності установи, зокрема розповідали місцевим мешканцям та гостям фестивалю про науковий, екологічно-освітянський та рекреаційно-туристичний потенціал парку, запрошували відвідати туристичні шлях.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест