Працівники НПП «Північне Поділля» провели екскурсійну мандрівку для гостей із Луганщини

21.10.2019 admin Новини

Працівники відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля» провели екскурсійну мандрівку для групи вчителів із містечка Білокуракине Луганської області, які прибула до Бродів з метою обміну досвідом педагогічної роботи, та їх бродівських колег.

Під час екскурсійної мандрівки, яка відбулась у післяобідню пору 21 жовтня, педагоги Сходу і Заходу України побували у селі Гавареччина, відвідали майстерню митця-гончаря Івана Луковського, де мали унікальну нагоду взяти участь у майстер-класі з виготовлення глиняних виробів на гончарному крузі. Також тут гості із Луганщини дізналися багато цікавого про технологію виготовлення глиняних чорнодимлених виробів, про історію та традиції, пов’язані із славнозвісною гаварецькою керамікою, а також про те, що керамічні вироби гаварецького гончаря Дмитра Вислинського у 1984 році здобули гран-прі на виставці кераміки в італійському місті Фаєнці й були занесені до каталогу найкращих керамічних виробів Європи.

А ще педагоги-луганчани побачили справжню піч-горн, в якій прадідівським методом й донині обпікають свої вироби гаварецькі гончарі.

Окрім того під час екскурсійної програми в селі Гавареччина працівники відділу рекреації та туризму НПП «Північне Поділля» показали гостям із Білокуракине історичну криницю, глибина якої сягає 54 метри і в конструкції якої використовується одночасно два відра, та Криївку-музей воїнів УПА, що в околичному буковому лісі, й ознайомили педагогів із національно-визвольною боротьбою народних месників Західної України у часі Другої світової війни та в післявоєнний період.

У вечірню пору, коли сонечко тулилося до небокраю, гості з Луганщини та їх колеги-бродівчани, сповнені приємних вражень від побаченого та почутого під час екскурсійної мандрівки, повернулися до Бродів.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест