ПРАЦІВНИКИ НПП «ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ» НАВЧАЛИ ДІТЕЙ ОРІЄНТУВАННЮ НА МІСЦЕВОСТІ У БУДЬ-ЯКИХ УМОВАХ

05.04.2022 admin НовиниРекреаціяРекреація

У вівторок, 5 квітня, працівники відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля», провели для дітей сіл Вербівчик та Орихівчик Підкамінської територіальної громади Золочівського району Львівщини, практичні заняття з орієнтування на місцевості у будь-яких умовах.

Під час уроків-практикумів, які проходили поза стінами школи, працівники відділу рекреації природоохоронної установи розтлумачили школярам як швидко й правильно визначати сторони світу за допомогою магнітного компаса, механічного годинника та природними чинниками, навчали їх визначати азимути напрямків, зокрема тих, що ведуть до кордонів сусідніх європейських держав, тощо.

Окрім того, природоохоронці НПП «Північне Поділля» провели для шкільної молоді різних вікових категорій практичний урок з правильного користування топографічною картою: розповіли про масштаби різних карт, їх значення у співвідношенні до реальних розмірів на місцевості, навчали вираховувати віддалі між населеними пунктами на різних топографічних картах окремо взятої місцевості із різними масштабами. Адже, як зазначили природоохоронці, неспокійне наше сьогодення вимагає того, щоб школярі, особливо учні 5-11 класів, уміли правильно читати топографічну карту.

Ініціатором проведення таких уроків-практикумів був настоятель двох храмів – церкви Воскресіння села Вербівчик та церкви Святого Великомученика Димитрія села Орихівчик УГКЦ отець Ярослав Войтів. Саме він запросив спеціалістів із НПП «Північне Поділля» провести ґрунтовні заняття з орієнтування на місцевості, оскільки вважає, що сьогодні такий практикум на часі й кожна дитина-школяр має знати куди бігти у випадку небезпеки й, не дай Боже, заблукавши, повинна уміти зорієнтуватися на відкритій місцевості та рухатися у правильному напрямку, чітко розуміючи в якій стороні ворог, а де безпечні території.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест