ПРАЦІВНИКИ НПП «ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ» ЗДІЙСНИЛИ РОБОЧУ МАНДРІВКУ ТУРМАРШРУТОМ «СТЕЖКАМИ ГЕРОЇВ СЕЛА ВОРОНЯКИ»

24.07.2019 admin Новини

Відповідно до плану заходів, працівники відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля», спільно з колегами із Золочівського науково-дослідного природоохоронного відділення, здійснили робочу мандрівку по краєзнавчо-патріотичному туристичному маршруті «Стежками героїв села Вороняки», який напрацьований спільно із сільськими громадськими активістами. Згідно з проєктом, маршрут бере початок у селі й продовжується по заповідних ділянках НПП «Північне Поділля».
Під час мандрівки, природоохоронці та фахівці з туризму оглянули фізичний стан об’єктів, що стрічаються упродовж маршруту. Зокрема у селі Вороняки працівники парку пройшли Хресною дорогою, створеною громадськими активістами за ініціативи місцевого священника, побували біля усіх 14-ох стацій дороги та символічної могили борцям за волю України.
На інших ділянках цього краєзнавчо-патріотичного туристичного маршруту, зокрема тих, що пролягають через заповідні території НПП «Північне Поділля», природоохоронці оглянули символічні пам’ятні хрести, що встановлені на місцях загибелі народних месників – воїнів УПА, й побували в урочищі Желяско, де щорічно у певні святкові дні червня та жовтня відбуваються велелюдні Богослужіння на честь полеглих героїв села Вороняки.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест