ОБЕРІГ «ПІДКОВА» – СВОЇМИ РУКАМИ

06.03.2020 admin Новини

Нещодавно на запрошення вчительки Іванни Гапун – класовода 4-го класу Голосковичівського НВК, що у Бродівському районі Львівщини, працівники відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля» взяли участь в організації та проведенні відкритого інтегрованого уроку з природознавства та трудового навчання.
Розпочався урок із розповіді інтерпретаторів природи НПП «Північне Поділля» про мальовничість природного довкілля рідного краю, про сутність людини у її середовищі, та про те, що природа — це велика майстерня, і в руках майстра природні матеріали перетворюються на надзвичайні вироби. Також працівники відділу рекреації наголосили на необхідності оберігати природне довкілля та плекати його надбання.
Потім відбувся майстер-клас із виготовлення українського оберегу «Підкова». На заготовлених основах у формі підкови дітвора взялася створювати узори із природніх матеріалів. На клейкій основі підкови школярі-четвертокласники, у міру своєї фантазії, викладали різноманітні візерунки із зерня та сухоквітів. Зокрема, за порадами інтерпретаторів природи НПП «Північне Поділля», діти використовували безсмертник – символ довголіття; горіх, лікарські трави – символ міцного здоров’я; злаки, боби – символ достатку, ситності; колоски жита та вівса – обереги краси; кукурудза – символ здоров’я у дітей; горох, квасоля – символ добробуту; перець – символ чоловічого здоров’я; льон – материнська любов та вірність; часник, вироби з солоного тіста – відганяють від хати біду та нещастя. Кожен школяр старався із завзяттям та неабияким натхненням… і в кожному вдалося власноруч створити свій унікальний шедевр – український оберіг-підкову.
У природничо-пізнавальному заході також взяли участь й інші педагоги навчального закладу.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест