МАНДРІВКА ДЛЯ СУЧАСНИХ ЗАХИСНИКІВ ВІТЧИЗНИ

02.08.2019 admin Новини

У п’ятницю, 2серпня, працівники відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля» провели пізнавально-краєзнавчу мандрівку для воїнів добровольчого батальйону «Київська Русь», що одним із перших у 2014 році став на захист української землі від кремлівсько-московських поневолювачів. Також у мандрівці взяли участь й рідні ветеранів АТО.

Розпочалась мандрівка з відвідин стародавнього Домініканського монастиря у селищі Підкамінь. Відвідуючи монахську обитель, мандрівники побували у святинях монастиря – головній церкві Вознесіння Господнього, прилеглій каплиці «Не ридай мене Мати» та у підземеллях, де розташовується храм Усікновення голови Івана Хрестителя. Також у монастирі мандрівники мали нагоду оглянути оборонні споруди святині. Адже монастир вважається оборонним. Окрім того, ветерани новітньої українсько-російської війни оглянули величну колону з позолоченою статуєю Матері Божої, монастирську дзвіницю, вежі тощо.

Стоячи біля північного бастіону оборонної стіни монастиря, на краю гори Рожаниця, мандрівники мали унікальну нагоду побачити удалечині, майже на самій лінії горизонту іншу святиню – Почаївську лавру. Завдяки погоднім умовам, її досить добре було видно на фоні синього неба. Також тут, на вершині гори Рожаниця, на якій розкинувся Підкамінський монастир, інтерпретатори природи НПП «Північне Поділля» розповіли поважним мандрівникам про географічні особливості цієї ділянки Вороняцького горбогір’я. Адже з вершини Рожаниці добре проглядається межа, на якій сходяться північний край Подільської височини та рівнина Малого Полісся.

А ще воїни-мандрівники та їх сім’ї побували у найбільшому в Україні печерному храмі древніх русичів, де фахівці з туризму НПП «Північне Поділля» розповіли їм цікаві перекази та легенди про обряди та звичаї наших пращурів-язичників.

Завершилась мандрівка оглядом Каменя-велета, що, наче віковий вартовий, стоїть на окремій вершині поруч із Домініканським монастирем.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест