МАНДРІВКА ГОЛОВНИМ ЄВРОПЕЙСЬКИМ ВОДОДІЛОМ

17.07.2019 admin Новини

16.07.2019 р. працівники Національного природного парку «Північне Поділля», зокрема Золочівського науково-дослідного природоохоронного відділення та відділу рекреації і туризму, здійснили робочу мандрівку Головним європейським вододілом, що пролягає через заповідні території установи в околицях села Червоне Золочівського району Львівщини.
Під час чергового сезонного обстеження заповідних ділянок природоохоронці НПП «Північне Поділля» оглянули фізичний стан джерела в урочищі Цимбали, обстежили лісові насадження бука європейського, що зростає на заповідних територіях установи, та інше рослинне біорізноманіття.
Також працівники парку побували біля величної 12-ти метрової пірамідальної стелу австрійського періоду, що височіє у буковому лісі на одній з вершин в околицях села Червоне, оглянули капличку, яка встановлена на місці об’явлення Богородиці, та руїни католицького храму ХІХ ст. у лісовому масиві, що свого часу закладався як мавзолей родини місцевого магната Томаша Стрембоша. До речі, будь-які поховання у криптах підвалу розваленого костелу на сьогодні відсутні, однак їх сучасний вигляд справляє неабиякі враження на оглядачів, які тут періодично бувають.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест