“МАЙСТЕРНЯ СВЯТОГО МИКОЛАЯ”

20.12.2022 admin ЕкоосвітаНовини

В очікуванні свята учні п’ятого класу Бродівського ЗЗСО І-ІІІ ст..№2 разом із класним керівником Клим Іриною Василівною працювали в «майстерні святого Миколая», яку організували працівники еколого-освітнього відділу та відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля». День святого Миколая є невід’ємною частиною української культури та історії, знати яку не лише важливо,але й цікаво. Нині традиція святкувати цей день відроджується по всій Україні, а дітлахи нетерпляче чекають подарунків на 19 грудня.

Фахівці НПП «Північне Поділля» в пам’ять про милосердя святого розповіли дітям про те, ким був Миколай та чому його канонізували. За історичними переказами Миколай народився десь між 270 та 286 роками нашої ери в місті Патарі на півострові Лікія, який є територію сучасної Туреччини. Хлопчик був єдиним сином Феофана та Нони – заможних і глибоко віруючих людей. Саме тому вони з перших днів ростили Миколая в релігійній атмосфері й похрестили його одразу після народження, що в ті часи було рідкістю.

Миколай виріс і став аскетичною та щедрою людиною,яка в будь-який час могла прийти на допомогу нужденним. З часом він переселився до міста Мира, воліючи присвятити себе науці,і саме там його дядько-єпископ висвятив Миколая у священники.
Незабаром після того, як хлопець досяг повноліття, його батьки загинули, а Миколай витратив свій великий спадок на допомогу іншим людям, приносячи час від часу до будинків бідняків їжу, теплі речі, іграшки тощо.

Усі добрі справи Миколай робив таємно, але одного разу городяни вистежили його. Коли всі в місті дізналися , хто здатен на такі милосердні вчинки, вони обрали Миколая єпископом. У 325 році він відвідав Перший Вселенський Собор у Нікеї, який звів імператор Костянтин Великий.
За життя Миколай встиг зробити чимало добрих справ. Він визволяв полонених, рятував невинних від смертної кари, неодноразово допомагав бідним на суші та в морі. Завдяки цьому навколо Чудотворця появилося багато легенд, і з часом Миколай став одним одним із найважливіших християнських свят.

Діти з цікавістю слухали розповідь. Щиро бажали опіки Миколая для наших захисників, для всієї України, бажали переможного миру для нашої багатостраждальної Батьківщини.

Після розповіді запрацювала «майстерня» святого Миколая. Діти декорували мішечки для подарунків, які вийшли красивими, яскравими. Учні отримали позитивні емоції. На завершення побажали всім щедрого Миколая, щасливого Нового року, Різдва Христового, миру в Україні.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест