ДІЛЯНКУ ГОЛОВНОГО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ВОДОДІЛУ, НА ЯКОМУ РОЗТАШОВУЮТЬСЯ ЗАПОВІДНІ ДІЛЯНКИ НПП «ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ», ДОСЛІДЖУЮТЬ СТУДЕНТИ-ГЕОГРАФИ

11.10.2019 admin Новини

11 жовтня студенти географічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка та їхні наставники розпочали точкові дослідження й різні географічні спостереження на лінії Головного Європейського вододілу.

Заходи відбуваються у рамках студентської ландшафтно-краєзнавчої експедиції «Головний Європейський вододіл», яка була започаткована ще у 2014 році на базі вищезазначеного факультету. Ключовою ділянкою нинішньої експедиції є заповідні території Національного природного парку «Північне Поділля».

Розпочався початковий етап експедиції із відвідин Олеського замку. Після огляду замкових музейних експозицій, учасників експедиції зустріли працівники НПП «Північне Поділля», зокрема відділу рекреації та туризму і відділу науки, й ознайомили гостей із географічними особливостями краю, на теренах якого розкинувся природний парк. Зокрема студенти-географи багато цікавого почули від інтерпретаторів природи НПП «Північне Поділля» про структуру Головного Європейського вододілу та його протяжність через території парку, про формування потоків річки Західний Буг, про топоніміку тощо.

У рамках експедиції її учасники першого дня відвідали історико-археологічний комплекс «Давній Пліснеськ», що у селі Підгірці Бродівського району, Підгорецький монастир та середньовіковий замок.

У суботу, 12 жовтня, географи планують дослідити ландшафтно-гідрологічні особливості басейнів річок Вісли, Дністра та Дніпра у селі Верхобуж Золочівського району, що у межах діяльності НПП «Північне Поділля», зокрема місця витоку річки Західний Буг, а також відвідати Золочівський замок та Свято-УспенськуУнівську лавру.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест