Бродівські школярі здійснили мандрівку по турмаршруті «Святогірський», що в НПП «Північне Поділля»

02.10.2019 admin Новини

Нещодавно працівники відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля», спільно із колегами з відділу науки, провели для школярів 9-Б класу Бродівської спеціалізованої середньої школи №2 природничо-краєзнавчу мандрівку по туристичному маршруті «Святогірський», що пролягає по заповідних територіях установи.

Як зазвичай буває, на початку мандрівки працівники НПП «Північне Поділля» провели для юних мандрівників інструктаж із техніки безпеки та попросили школярів коректно поводитися на лоні дикої природи, не засмічувати довкілля тощо.

Першим об’єктом, який відвідали юні мандрівники та їх наставники, був монахський скит Покладання ризи Пресвятої Богородиці, що величаво розкинувся на Святій Горі, в оточені якого зростає охайний реліктовий буковий ліс. У Святогірському монастирі дітвора оглянула храми монахської обителі ­– новітню церкву Покладання ризи Пресвятої Богородиці та старовинну дерев’яну церкву Св. Онуфрія.

Після відвідин Святогірського монастиря Бродівські школярі побували в майстерні митця-гончаря у селі Гавареччина, де побачили як виготовляється славнозвісна чорнодимлена гаварецька кераміка, та взяли участь у майстер-класі з виготовлення глиняних виробів на гончарному крузі.

Також юні мандрівники оглянули історичну криницю у Гавареччині та музей-криївку воїнів УПА, в якій загинув молодий повстанець – референт з пропаганди ОУН-УПА Іван Керницький на псевдо Крилатий.

Потім, після екскурсійної програми, на узліссі ошатного букового лісостану працівники відділу науки НПП «Північне Поділля» та педагоги Бродівської ССШ№2 провели для шкільної дітвори природничо-краєзнавчу вікторину та майстер-клас із в’язання туристичних вузлів. Переможці були нагородженні грамотами.

Завершились розважальні дійства для школярів на природі смачним обідом, приготовленим на відкритому вогнищі.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест