БОТАНІЧНИЙ ЗАКАЗНИК “МАКІТРА”

15.05.2020 admin НаукаНовини

У переддень Дня науки працівники науково-дослідного відділу та відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля» здійснили мандрівку на гору «Макітра». Це – ботанічний заказник місцевого значення, що розташований в межах Бродівського району Львівської області між селами Суховоля і Бучина. Заказник створений ще в 1931 році і сьогодні входить до складу Національного природного парку «Північне Поділля».
Територія заказника охоплює схили гори Макітра (343 м), що в північній частині низькогірного пасма Вороняки. Здалеку на тлі рівнинної місцевості профіль гори нагадує перевернуту макітру.
Збереження природної краси цієї місцевості є однією із цілей заказника. Тут зосереджена значна частка флори та фауни парку. Заказник «Макітра» багатий на раритетні види рослин. Зустрічаються рослини які занесені в Червону книгу України, Списки Бернської конвенції та є рідкісними для Львівської області. Це чи не єдине місце в Західній Україні, де збереглася незаймана плугом степова рослинність волинського типу. Її потрібно оберігати.
Адже такі «зелені куточки» природи будуть ще довго радувати людей. Все в природі взаємопов`язано: збережемо природу – вона врятує нас.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест