ВСЕСВІТНІЙ МЕТЕОРОЛОГІЧНИЙ ДЕНЬ

23.03.2022 admin Новини


Середа, 23 березня, – двадцять третій день весни і двадцять восьмий день зухвалого і жорстокого вторгнення рашистів в Україну. Двадцять восьмий день боротьби і спільної великої мрії про перемогу.

Щороку 23 березня за ініціативою Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) під егідою ООН проводиться Всесвітній день метеорології, або Всесвітній метеорологічний день, (World Meteorological Day). Серед учасників події — 191 держава і територія ВМО. Гасло свята – «Погода, клімат і вода в інформаційну еру».

Спостереження за метеорологічними явищами почали здійснювати ще в глибоку давнину, зокрема в Єгипті, Індії та Китаї. Перша міжнародна метеорологічна мережа була започаткована в 1654 році Фердинандом ІІ Тосканським. На території України перші інструментальні метеорологічні спостереження було розпочато в Києві в 1771 році.

І хоча в побуті ми часто нарікаємо на прогнози гідрометцентрів, які іноді не встигають передбачити норовливу й мінливу погоду нашої планети, за великим рахунком робота фахівців цього напрямку важлива і не раз рятувала сотні й навіть десятки тисяч людських життів.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест