ФАХІВЦІ З РЕКРЕАЦІЇ НПП «ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ» ПРОВЕЛИ ЕТНІЧНО-ПРИРОДНИЧИЙ ПІЗНАВАЛЬНИЙ ЗАХІД ДЛЯ ДІТЕЙ З ВАДАМИ СЛУХУ

03.03.2020 admin Новини

Працівники відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля» провели для вихованців Підкамінського навчально-реабілітаційного Центру, з поглибленою професійною підготовкою, що у Бродівському районі Львівщини, етнічно-природничий пізнавальний захід.

На початку зазначеного заходу фахівці з рекреації розповіли дітворі про діяльність НПП «Північне Поділля» як природоохоронної установи, про його рекреаційний та науковий потенціал. Потім вихованці Центру подивилися відеоролик про мандрівки туристичними шляхами, що прокладені по заповідних територіях парку, тощо. Під час мультимедійної презентації інтерпретатори природи відділу рекреації розповіли учням про цікаві природні, історично-культурні (зокрема сакральні та етнічні) об’єкти, які трапляються мандрівникам на туристичних шляхах нашого рідного краю.

Після розповідей та переглядів мультимедійних файлів з природничо-рекреаційної тематики, фахівці з рекреації провели для вихованців Центру майстер-клас із виготовлення українського оберегу з природніх матеріалів із назвою «Мішечок-оберіг», вміст якого складався із різних зерен. Адже, кожен вид зерен, за народними традиціями, символізує ту чи іншу людську чесноту як, наприклад, щастя, добробут, радість, тощо. Дітвора із натхненням власноруч створювала кожен свій власний мішечок-оберіг, наповнюючи його тим чи іншим зерням.

У завершенні заході фахівці з рекреації НПП «Північне Поділля» вручили кожному учасникові майстер-класу буклети із описом туристичних шляхів парку та запросили усіх до весняних мандрівок, щойно природа прокинеться і все навколо розквітне та зазеленіє.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест