ТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ «ТРИНІГ» НПП «ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ» ВІДВІДАЛИ ЮНІ МАНДРІВНИКИ БРІДЩИНИ

13.05.2021 admin НовиниРекреаціяРекреація

Цьогоріч першими мандрівниками екологічно-пізнавального туристичного маршруту «Триніг» Національного природного парку «Північне Поділля» були юні мандрівники-школярі – учні 7-го класу Пониковицької середньої школи, що на Львівщині. Під час мандрівки працівники НПП «Північне Поділля», зокрема відділу рекреації та відділу еколого-освітньої роботи установи, ознайомили юних туристів із природними об’єктами комплексної геологічно-пізнавальної ботанічної пам’ятки природи, по території якої прокладено турмаршрут. Школярі мали нагоду побачили як квітує анемона дібровна та анемона жовтецева, чина, медунка, оглянули велетенські буки-патріархи та інші рослини.

Також школярі мали нагоду споглядати геологічні об’єкти – велетенські кам’яні останці всіляких химерних форм, яких залишило нам у спадок архаїчне Сарматське море та унікальну у своїй формі колишню каменоломню. А ще дітворі прийшлись до вподоби печера-грот язичницького періоду, лісове джерело, яке щедро б’є на поверхню смачною кришталево-чистою водицею, годівниця для звірів та залишки військових бліндажів періоду Другої світової війни.

У післяобідню пору, сповнені наснаги та гарних вражень від спілкування із живою природою букового лісостану юні мандрівники та їхні наставники повернулися до рідного села.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест