ПРОВЕДЕННЯ БІОТЕХНІЧНИХ ЗАХОДІВ ТА ЗДІЙСНЕННЯ ЗИМОВИХ ОБЛІКІВ ССАВЦІВ ЗА ЇХ СЛІДОВОЮ АКТИВНІСТЮ ПРАЦІВНИКАМИ СЛУЖБИ ДЕРЖАВНОЇ ОХОРОНИ ПЗФ НА ТЕРИТОРІЇ НПП «ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ»

11.03.2020 admin Охорона

Протягом січня – березня 2020 року працівниками відділу державної охорони ПЗФ спільно з колегами  Підкамінського та Золочівського ПНДВ було виконано ряд природоохоронних заходів. Здійснювалась систематична підгодівля сіном на годівницях, розвішування кормових віників (740 шт.) та поповнення солонців.

У вказаний період було розроблено 10 маршрутів  та здійснено зимовий облік звірів по слідах на сніговому покриві. Загалом, працівниками установи відмічено 8 видів ссавців, серед яких заєць сірий, вивірка лісова, лис рудий, ласка, куниця лісова, свиня дика, сарна європейська, а також вовк сірий (прохідний вид території Парку). Найбільш чисельним видом копитних виявлено сарну європейську, а серед хижих – лис рудий. Також, 08.02 на запрошення Золочівського УТМР було проведено обліки звірів методом прогону на комплексних пам’ятках природи «Підлиська гора» і «Жулицька гора, гора Сторожиха, гора Висока». Відмічено три види, а саме – сарна європейська (48 ос.), лис рудий (8 ос.) та заєць сірий (3 ос.).

Наприкінці зимового періоду виготовлено та встановлено 20 синичників, з метою подальшого їх моніторингу і вивчення стану їх заселеності. Ці біотехнічні споруди розміщувалися у місцях з нестачею природних ніш – середньовікові букові, грабово-букові та соснові лісостани.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест