ПРИРОДООХОРОНЦІ НПП «ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ», СПІЛЬНО ЗІ ШКОЛЯРАМИ, ПРОВЕЛИ ЕКОАКЦІЮ З ПОСАДКИ ДЕРЕВ

05.03.2020 admin Новини

5 березня працівники Національного природного парку «Північне Поділля», зокрема відділу рекреації та Підкамінського природоохоронного науково-дослідного відділення, спільно із вихованцями Підкамінського навчально-реабілітаційного центру для дітей із вадами слуху, провели екологічну акцію, в процесі якої було висаджено масштабну алею із хвойних дерев та кущів калини в смт Підкамінь Бродівського району Львівщини. Посадку було проведено за ініціативи селищного голови Богдана Бутинського у сквері, де знаходиться Меморіал воїнам-червоноармійцям, які полягли на Підкамінеччині у часі Другої світової війни. Місцеві мешканці цей сквер ще називають «Братською могилою».
Під час посадки природоохоронці НПП «Північне Поділля» детально роз’яснювали дітворі, як правильно саджати дерева та як викладати кореневища у ґрунті. Того дня дітвора та природоохоронці, спільно із працівниками комунальних служб селищної ради, посадили з десяток ялинок, більше десятка кущів калини та майже півсотні саджанців сосни.
«Цю екоакцію ми провели з метою озеленення та оновлення території Меморіалу «Братська могила», оскільки нещодавно тут було прибрано старі засохлі дерева, суттєво вражені омелою. Відтак, вирішили насадити хвойних дерев, які завжди зелені й гарно будуть виглядати навіть зимою. Також сьогоднішня посадка дерев має важливе й екологічно-пізнавальне значення для дітей – навчити їх правильно висаджувати дерева та привити любов до природи», – зазначив у коментарях пан Богдан.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест