ПРАЦІВНИКИ НПП «ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ» ПРОДОВЖИЛИ РОБОТУ НАД ПРОЕКТОМ ЧЕРГОВОГО ТУРМАРШРУТУ

05.07.2019 admin Новини

3 липня працівники відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля», спільно із студентами-практикантами географічного факультету Львівського національного університету ім. І.Франка, продовжили роботу над пішим екологічно-краєзнавчим туристичним маршрутом, проектна назва якого «Атракції мальовничої Лагоди». Проект зазначеного маршруту реалізовується спільно із відділом культури, національностей релігій та туризму Бродівської РДА і пролягає через ботанічний заказник «Кемпа» та його околицями.
Під час чергового виходу на проектний турмаршрут природоохоронці оглянули рослинне біорізноманіття заказника, яке підлягає охороні за різними статусами. Зокрема на «Кемпі» працівники парку та студенти оглянули ділянки, де зростають такі рослини як сашник іржавий, меч-трава, молодило, перстач прямолистий тощо. Окрім того, учасники мандрівки зважили на географічні особливості цього куточка Бродівщини. Адже поруч із заказником «Кемпа» протікає дві річки – Суховілка і Бовдурка. Між їх потоками є своєрідний вододіл. Також було оглянуто штучну водяну свердловину та джерела, водою яких повняться згадані річки. До речі, у селі Лагодів, перед сільським мостом, річка Суховілка, яка несе із міста Броди чомусь мутні води, впадає у чистоводну річку Бовдурку.
Проте, найбільше до вподоби мандрівникам-природоохоронцям прийшлись бетонні бліндажі періоду Першої світової війни. Адже їх на маршруті – вціліли і розтрощених – більше десятка.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест