ПРАЦІВНИКИ НПП «ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ» ПРОВЕЛИ ДЛЯ БРОДІВСЬКИХ ГІМНАЗИСТІВ ПРИРОДНИЧУ РЕКРЕАЦІЙНО-РОЗВАЖАЛЬНУ ВЕЛОМАНДРІВКУ

12.05.2021 admin Новини

У середу, 12 травня, працівники відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля» провели для гімназистів 3-Б класу Бродівської гімназії ім. Івана Труша природознавчу, рекреаційно-розважальну веломандрівку на лоні дикої природи.

На початковому етапі веломандрівки юні туристи проїхали своїми велосипедами по окремих ділянках запроєктованого туристичного веломаршруту «Старим імперським прикордонням», роботу над яким продовжують працівники відділу рекреації установи.

Під час мандрівки гімназисти мали нагоду споглядати лісове рослинне розмаїття, зокрема як квітують анемони дібровні, фіалки лісові та інші рослини у діброві. Також інтерпретатори природи НПП «Північне Поділля» розповіли юним натуралістам про важливу роль лісових мурах в екосистемі тощо.

Окрім того, під час веломандрівки гімназисти побували на закинутих військових об’єктах радянського періоду, оглянули вартові сторожі, бункери та залишки військових фортифікаційних укріплень в лісових заростях.

Завершальним етапом веломардрівки на лоні дикої природи для частково втомлених мандрівників-гімназистів була смачна перекуска в обідню пору, а також спортивні розваги з м’ячем на лісовій галявині, облаштованій альтанкою і мангалом.

Упродовж всієї веломандрівки бродівські гімназисти насолоджувалися п’янкими ароматними запахами цвітучих кущів терену, дикоростучих груш та інших лісових дерев, що рясно розквітли у ці весняні сонячні дні, а також милувалися дзвінким різноголоссям лісової орнітофауни.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест