ПРАЦІВНИКАМИ ПАРКУ ПРОВЕДЕНО ОСІННЄ ОБСТЕЖЕННЯ ОКРЕМИХ ПРИРОДНИХ ОБ’ЄКТІВ

22.10.2019 admin Новини

У рамках угоди про співпрацю, 22 жовтня працівники відділу рекреації та туризму і відділу науки Національного природного парку «Північне Поділля», спільно із партнерами з відділу культури, національностей, релігій та туризму Бродівської РДА, провели робочу мандрівку на предмет обстеження фізичного стану окремих об’єктів, що розташовуються на ділянках природоохоронної установи та поруч із ними. Відтак, було обстежено карстовій водойми «Сині вікна» щодо їх заповнення, які є цікаві потенційним туристам кольором води. Обстеження показали, що води у так званих карстах досить багато, однак у ці дні вона суцільно вкрита опалим із дерев листям. Так що привабливий для мандрівників яскраво-бірюзовий колір води лишень частково пробивається з-під плаваючих листочків.

Також фахівці з туризму оглянули фізичний стан кам’яних мостів австрійського періоду, які збудовані без цементного розчину, лишень розклинені конусним камінням. Їхній стан задовільний. А ще було оглянуто старі між ставкові дамби в урочищі Затруди, що поруч із заповідною територією парку. Тут цікаво було побачити як «попрацювали» бобри.

Працівники відділу науки, у свою чергу, оглянули рослинне різноманіття. До речі, відрадно було бачити сьогодні, восени, що розквітли весняні та літні квіти, зокрема анемони дібровні та волошки лучні.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест