ЕКОЛОГО-ОСВІТНІЙ ЗАХІД «КУПУЙ МЕНШЕ!» ДЛЯ УЧНІВ ЗОЛОЧІВСЬКОГО ЕКОНОМІЧНОГО ЛІЦЕЮ

26.11.2019 admin ЕкоосвітаНовини

У сучасному світі проблема накопичення відходів стоїть особливо гостро з двох основних причин, наслідки яких можуть бути дуже плачевними для людства. Щосекунди в Світі з’являється 3,8 кг «екологічно шкідливого сміття».
В рамках екологічної акції «Життя без сміття» 19 листопада 2019 року вчитель біології, екології Бірулін І.Б. та начальник відділу еколого-освітньої роботи Єргуньова М.З. організували та провели еколого-освітній захід «Купуй менше!» для учнів Золочівського економічного ліцею. Захід відбувся за участі спеціаліста з молодіжної політики апарату райдержадміністрації Марусин О., провідного фахівця з профорієнтації районної філії ЛОЦЗ Мицко І., спеціаліста відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Царик Ж.
Пробували, досліджували, як це можливо на практиці “Купуй менше “. 

“Екопартизанили” і ” Екобомбили” територію ліцею. Досліджували власний «екологічни слід», відвідали сміттєсортувальну лінію ТзОв «Еко Баланс Золочів». Директор сміттєсортувальної лінії Богдан Бундз розказав учням про вид діяльності підприємства, а саме: збір, вивіз та сортування твердих побутових відходів. Він розказав, що вторинна сировина сортується на такі категорії: пет-пляшки ( окремо по кольорах, поліетеленова плівка, склобій (коричневий, зелений, прозорий), металобрухт, макулатура, тетра паки, тверді пластмаси та ін.) та реалізується в подальшому.
Діти змогли на власні очі побачити, як працює сортувальна лінія, де відбувається попереднє сортування ТПВ, пресування та відправлення на вторинну переробку, а органіка вивозиться на полігон ТПВ і якою важкою є праця людей, котрі там працюють.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест