ДЕКІЛЬКА ПОРАД ЩОДО ПОСАДКИ ЯЛИН У ГРУНТ!!!

22.12.2020 admin ЕкоосвітаНовини

Зображення може містити: одна або кілька осіб, рослина, дерево, надворі та природаВічнозелені рослини характеризуються постійною вегетацією, і все ж у них є період відносного спокою, коли вегетація зведена до мінімуму – і це найкращий час для посадки. Важливо мати на увазі і кліматичні умови району, в якому будуть висаджені рослини.

У відносно теплому кліматі України вічнозелені рослини можна садити у вересні і до середини осені (жовтень), і з кінця березня по травень.

Також, посадка рослини повинна проводитися з урахуванням мікроклімату ділянки. Грунт повинний бути прогрітий, інакше коріння не будуть розвиватися. Період з листопада по березень – час можливих заморозків, морозів і непрогрітий грунт – не підходить.

Особливу увагу приділіть деревним вічнозеленим рослинам – хвойним, чагарниках і ліанам: Їм необхідно встигнути розвинути нові корені, щоб у достатній кількості добувати воду з грунту, тому що добре розвинена листова поверхня постійно випаровує воду.

Для збереження балансу між кореневою системою і листовою поверхнею рослини слід викопувати з грудкою землі, який до пересадки зволожують і ретельно упаковують. Не рекомендуємо висаджувати рослини з оголеними коренями. Якщо ви придбали ялинку в контейнері, то висаджувати її в грунт можна після того як минуться морози. Щоб допомогти рослинам вкоренитися, їх підв’язують до опори. Особливо важливо підв’язати високі екземпляри, щоб до вкорінення їх не зміг вивернути сильний вітер.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест