В НПП «ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ» РОЗПОЧАТО РОБОТУ НАД РЕАЛІЗАЦІЄЮ ПРОЄКТУ НОВОГО ВЕЛОМАРШРУТУ

22.04.2020 admin Новини

Працівники відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля» розпочали роботу над створенням нового велосипедного туристичного маршруту з робочою назвою «Стежками краю Галичини та Володимирії» .

Під час першого етапу роботи над маршрутом фахівцями з туризму НПП «Північне Поділля» було частково обстежено проїзні для велосипедів шляхи, що є наявними поміж заповідними ділянками природоохоронної установи та населеними пунктами.

Також, того дня працівниками відділу рекреації НПП «Північне Поділля» було зафіксовано у світлинах цікаві для потенційних мандрівників природні і рукотворні об’єкти, зокрема й історичні пам’ятки.

Що ж цікавого чекає веломандрівників на майбутньому туристичному маршруті? Насамперед, це мальовничі простори краю Галичини та Володимирії, на яких розкинулися ділянки НПП «Північне Поділля». У тому ж переліку й прекрасні букові лісостани, розлогі дерева, природні яри тощо. Окрім того мандрівники матимуть змогу багато цікавого дізнатися про сакральні споруди, пам’ятні знаки на честь полеглих мешканців краю у боротьбі за незалежність нашої держави, оглянути придорожні хрести та фігури періоду ХІХ сторіччя та інші історичні пам’ятки. Але, автори проєкту веломаршруту впевнені що мандрівникам найбільше буде цікаво оглянути старинні криниці, що викладені нашими пращурами із природного каменю і яких упродовж майбутнього веломаршруту чимало. Безперечно, як показав досвід, такі об’єкти найбільше привертають увагу мандрівників і викликати у них неабияку зацікавленість.

Comments are currently closed.


Розробка та супровід: Квест